Elon Musk Propune O Taxă Lunară 'Mică' pentru Utilizarea Platformei X, În Lupta cu Roboții

Elon Musk a dezvăluit că platforma X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, intenționează să implementeze un "sistem de plată lunară mică" pentru a contracara prezența masivă a roboților pe rețea.


În cadrul unei discuții recente cu prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, Musk a sugerat că această taxă lunară va fi mai accesibilă decât abonamentul premium Twitter Blue, care costă 8 dolari pe lună.


Musk a explicat: "Ne dorim să fie o sumă modestă de bani. Este o discuție mai complexă, dar cred că aceasta este singura modalitate de a ne apăra împotriva acestei armate uriașe de roboți, deoarece inteligența artificială devine din ce în ce mai bună la rezolvarea testelor CAPTCHA decât oamenii."



De-a lungul timpului, Musk a exprimat în repetate rânduri preocuparea sa cu privire la invazia roboților pe platforma X/Twitter. Se pare că ideea de a introduce o taxă lunară a fost luată în considerare încă de la achiziționarea platformei anul trecut.


Această decizie vine în contextul în care platforma se confruntă cu o scădere semnificativă a veniturilor din publicitate. În luna iulie, Musk a dezvăluit o reducere de aproape 50% a veniturilor din publicitate și o povară financiară semnificativă.


În timpul discuției cu Netanyahu, Musk a fost îndemnat să facă mai mult pentru a combate antisemitismul pe platforma sa. Prim-ministrul a sugerat că acest lucru nu ar trebui să împiedice platforma să condamne antisemitismul. Musk a răspuns: "Libertatea de exprimare înseamnă uneori că cineva pe care nu îl agreați spune ceva ce nu vă place. Dacă nu aveți asta, atunci nu mai este libertate de exprimare. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să tolerăm negativitatea excesivă, deoarece, pentru platforma X, este crucial să rămânem interesanți, captivanți și distractivi pentru utilizatori. Oamenii nu vor folosi platforma noastră dacă o consideră neplăcută."


În plus, Musk a fost întrebat dacă există posibilitatea de a preveni folosirea masivă a roboților, astfel încât platforma să ofere o voce singulară pentru indivizi cu opinii extreme. Răspunsul său a fost că aceasta este o provocare complexă, dar că discuțiile pe această temă continuă.


În final, Musk încearcă să găsească un echilibru între libertatea de exprimare și lupta împotriva utilizării nefondate a roboților și a conținutului negativ pe platforma sa.


Sursa: "stes.ro"

StiriOnline.eu

StiriOnline.eu: Sursa ta zilnica de stiri si informatii recente, actualizate si de ultim moment. Aducem informatia in fata publicului.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche